Mediabibliotheek/Gezichtsherkenning
Find myself
Hoe admins Find myself inschakelen op een gedeelde werkruimte of galerij, zodat ontvangers met een selfie kunnen zoeken.
In dit artikel lees je hoe je Find myself inschakelt op een gedeelde werkruimte of gedeelde galerij, zodat ontvangers met een selfie foto's van zichzelf kunnen vinden.
Voor Find myself zijn twee dingen nodig: de add-on People Recognition moet in je abonnement zijn ingeschakeld en een club admin moet People Recognition aanzetten onder Settings → People Recognition. Daarna schakel je Find myself apart in op elke gedeelde werkruimte of galerij waar ontvangers het moeten zien.
Wat Find myself doet voor ontvangers
Is Find myself ingeschakeld, dan zien ontvangers een knop "Find my photos" op de openbare gedeelde werkruimte of galerij. Klikken op die knop opent een venster met de titel "Find my photos" en de beschrijving "Upload a selfie to find yourself in the gallery."
De ontvanger maakt een foto met "Take picture". Clipido analyseert de selfie, zoekt naar overeenkomende gezichten in die gedeelde werkruimte of galerij en filtert de weergave op de foto's die overeenkomen. Ontvangers hebben geen Clipido-beheerdersaccount nodig om Find myself te gebruiken.
De selfie moet precies één gezicht bevatten. Detecteert Clipido geen gezicht of meer dan één gezicht, dan verschijnt de foutmelding "No face or multiple faces detected. Please try again."
Find myself inschakelen op een gedeelde werkruimte
- Open Sharing en bewerk de gedeelde werkruimte.
- Ga naar het paneel Settings en open het tabblad "Discover".
- Zet in de sectie "Search" de schakelaar Find myself aan.
Is People Recognition niet actief in je werkruimte, dan is de schakelaar Find myself uitgeschakeld. Zet eerst People Recognition aan onder Settings → People Recognition.
Wil je dat ontvangers naast Find myself ook met tekst en filters kunnen zoeken, zet dan in dezelfde sectie ook de schakelaar "Search" aan.
Find myself inschakelen op een gedeelde galerij
- Open Sharing en bewerk de gedeelde galerij.
- Open het paneel Settings van de galerij.
- Zet in de sectie "Search" de schakelaar Find myself aan.
De schakelaar is uitgeschakeld als People Recognition niet actief is in je werkruimte.
Wat ontvangers zien als Find myself uit staat
Is Find myself uitgeschakeld, dan zien ontvangers de knop "Find my photos" niet op die gedeelde link.
Wordt People Recognition op werkruimteniveau uitgeschakeld, dan werkt Find myself niet meer, ook al staat de schakelaar in de deelinstellingen nog aan. Ontvangers kunnen pas weer met een selfie zoeken als een club admin People Recognition opnieuw inschakelt.
Veelvoorkomende fouten bij Find myself oplossen voor ontvangers
In de tabel hieronder staan de foutmeldingen die ontvangers kunnen zien op een gedeelde werkruimte of galerij met Find myself, en wat ze betekenen.
| Melding | Wat het betekent |
|---|---|
| "No face or multiple faces detected. Please try again." | De selfie moet precies één gezicht tonen. Vraag de ontvanger om de foto opnieuw te maken met één persoon in beeld. |
| "Please grant permission to access your camera" | De browser heeft de toegang tot de camera geblokkeerd. De ontvanger moet toegang tot de camera toestaan en het opnieuw proberen. |
| "Something went wrong, please try again." | De verwerking is om een andere reden mislukt. Vraag de ontvanger om het opnieuw te proberen. |
| "Usage limit reached" | De werkruimte heeft een upload- of verwerkingslimiet voor gezichtsuploads bereikt. Neem contact op met Clipido-support als dit blijft gebeuren. |
| "Upload not permitted" | De gedeelde link staat dit type upload niet toe. Controleer of Find myself is ingeschakeld en People Recognition actief is. |
Na een geslaagde zoekopdracht filtert de weergave van de galerij of werkruimte automatisch op overeenkomende foto's. De ontvanger kan de filters wissen met de gewone zoekopties op die gedeelde pagina.