Delen

Werkruimtes

Maak een werkruimte via Sharing, stel media, uploads en toegang in en kopieer de openbare link via Publish.

In dit artikel lees je hoe je een "werkruimte" maakt voor een team, klant of partner, instelt wat zij kunnen zien en doen, en de link kopieert via "Publish".

Een werkruimte geeft blijvend toegang om bestanden te bekijken en te downloaden. Anders dan bij een gedeelde galerij kun je aanmelding verplichten, de toegang beperken tot bepaalde groepen en ontvangers eventueel bestanden laten uploaden of beoordelen.

Een werkruimte maken

  1. Open Sharing in de zijbalk en ga naar het tabblad "Workspaces".
  2. Klik rechtsboven op Add.

Je kunt ook de werkruimtekiezer bovenaan het scherm openen, op Manage klikken en Create new workspace kiezen. Dan opent hetzelfde venster, met "Workspace" al geselecteerd.

  1. Vul in het venster "Create gallery or workspace" een "Name" in.
  2. Selecteer onder "Type" Workspace. De beschrijving luidt: Give co-workers, agencies, or partners ongoing access to browse, download and/or upload assets.
  3. Klik op Create.

Clipido opent de editor van de werkruimte. Het rechterpaneel toont Media, Settings en "Publish".

Nieuwe werkruimtes krijgen "Public" als toegang. Pas dit aan op het tabblad "Publish" voordat je de link deelt.

Kiezen wat ontvangers zien in Media

Open het tabblad Media om te bepalen welke bestanden in de werkruimte verschijnen:

  1. Selecteer Manual en klik op Select media om bestanden zelf te kiezen, of selecteer Dynamic en klik op Edit filters om automatisch de bestanden te tonen die aan filterregels voldoen.
  2. Schakel je over van handmatig naar dynamisch, dan verschijnt een bevestiging: If you switch to dynamic you will lose all manually selected media. Bij handmatige selectie kies je de bestanden zelf; bij dynamische selectie worden bestanden automatisch toegevoegd als ze aan de filterregels voldoen.

Werkruimtes gebruiken één mediaverzameling, niet meerdere benoemde secties zoals gedeelde galerijen.

Uploads en beoordeling instellen

Open het tabblad Settings. Welke subtabbladen beschikbaar zijn, hangt af van je organisatie:

  • Media is altijd beschikbaar.
  • Uploads bepaalt of ontvangers bestanden kunnen indienen en of uploads automatisch worden goedgekeurd of handmatig goedgekeurd moeten worden.
  • Review verschijnt alleen als werkruimtebeoordeling voor je organisatie is ingeschakeld.

Op het subtabblad Uploads:

  1. Zet "Accessible" op "Enabled" om een Uploads-pagina in de werkruimte te tonen.
  2. Kies onder "Upload approval" Auto-approve of "Manual".
  3. Stel indien nodig het taggen van uploads in.

Op het subtabblad Review (als dat zichtbaar is):

  1. Zet "Enabled" aan om een Review-pagina voor deze werkruimte in te schakelen.
  2. Klik op Select upload zones en kies minstens één uploadzone die ontvangers moeten beoordelen.

Toegang instellen en publiceren

Open het tabblad "Publish":

  1. Kopieer de "Public link".
  2. Kies onder "Authentication" Public, "Login required" of "Private".
  3. Kies je Private, voeg dan minstens één toegangsgroep toe. Zonder toegangsgroepen verschijnt de waarschuwing: No one will be able to access this portal until you add at least one access group.
  4. Stel eventueel een "Expiration date" in.

Klik op Preview in de kop van de editor om de werkruimte in een nieuw tabblad te openen en te controleren of pagina's en bestanden er goed uitzien voordat je de link verstuurt.

Gerelateerde artikelen