Wie kan geüploade bestanden standaard zien?

Wie geüploade bestanden ziet voor en na goedkeuring, en waarom bestanden standaard nooit openbaar op internet staan.

Gebruik dit artikel om te begrijpen wie bestanden kan zien in elke fase na het uploaden, en waarom geüploade foto's pas zichtbaar zijn voor het publiek als je ze publiceert.

Geüploade bestanden zijn standaard nooit openbaar op internet. Wie een bestand ziet, hangt ervan af of het nog wacht op beoordeling, goedgekeurd is in Media en gepubliceerd is via een gedeelde galerij of werkruimte.

Voordat een bestand is goedgekeurd

Staat automatische goedkeuring uit voor een uploadzone, dan blijven geüploade bestanden in afwachting tot een beheerder ze goedkeurt en de beoordeling afrondt. Bestanden in afwachting verschijnen in Review en in de uploadbatch op Uploads. Ze verschijnen nog niet in "Media → All media".

Staat automatische goedkeuring aan, dan worden bestanden goedgekeurd zodra de verwerking klaar is en kunnen ze naar Media synchroniseren zonder in Review te wachten. Je ingebouwde uploadzone Admin Uploads gebruikt altijd automatische goedkeuring, dus bestanden die je beheerteam via Media of Uploads uploadt, slaan de handmatige beoordeling standaard over.

De meeste aparte uploadzones en uploadzones van werkruimtes beginnen met automatische goedkeuring uitgeschakeld, tenzij je de instelling wijzigt.

Wie goedgekeurde bestanden ziet in de admin-werkruimte

Na goedkeuring synchroniseren bestanden naar "Media → All media" voor club admins. Leden van de groep "Admin" kunnen alle goedgekeurde bestanden in de Media-bibliotheek van de admin-werkruimte doorbladeren, doorzoeken, taggen en beheren, inclusief ingebouwde weergaven zoals "Not tagged" en "Trash".

Leden die alleen in aangepaste groepen zitten, krijgen standaard geen Media-zijbalk van de admin-werkruimte. Ze zien goedgekeurde bestanden alleen via gedeelde werkruimtes en galerijen die ze kunnen openen, niet via de volledige bibliotheek van de admin-werkruimte.

Wie bestanden ziet in een gedeelde galerij of werkruimte

Publiceren bepaalt wie buiten je beheerteam bestanden kan zien:

Type portaalStandaardzichtbaarheid
Niet gepubliceerdAlleen club admins in Media
Gedeelde galerij of werkruimte op "Public"Iedereen met de link
Werkruimte op "Login required"Elke aangemelde Clipido-gebruiker
Werkruimte op "Private"Leden van gekoppelde groepen, plus leden van de groep "Admin"

Bestanden moeten in een galerij staan die aan dat portaal is gekoppeld, voordat ontvangers ze kunnen zien. Galerijen koppelen en authenticatie instellen doe je in Sharing, bij elke gedeelde werkruimte of galerij.

Gedeelde galerijen zijn standaard openbaar als je ze publiceert. Werkruimtes kunnen "Public", "Login required" of "Private" zijn, afhankelijk van de "Auth method" in het paneel "Publish".

Wat standaard nooit zichtbaar is

In deze situaties worden bestanden niet zichtbaar zonder een expliciete actie van een beheerder:

  • Uploads in afwachting die in Review wachten, staan niet in Media en niet op een openbare link.
  • Goedgekeurde bestanden in Media staan pas op internet als je ze toevoegt aan een gepubliceerde gedeelde galerij of werkruimte.
  • Iemand in een aangepaste groep kan Media niet doorbladeren, tenzij die persoon ook in de groep "Admin" zit.

Opmerking

Wie binnen een open portaal kan downloaden of uploaden, staat los van wie bestanden in Media kan zien. Je stelt de mogelijkheden van een portaal in bij elke gedeelde werkruimte of galerij in Sharing, niet op Settings → Members.

Gerelateerde artikelen